29. Rozhodnutí

09.03.2016 13:15

Zvedla k němu oči. Překvapil ji už ve chvíli, kdy vzal její tvář do dlaní. Vzpomněla si na chvíli, kdy se s ní loučil v ředitelně. Když šel na téměř jistou smrt. Tentokrát v tom však nenacházela nic definitivního. Bylo to jiné.

Setřel jí palci slzy. Dívala se do jeho jako černočerná propast hlubokých očí. Co v nich vlastně viděla? Jen nezvyklý jas. Nebyla si jistá, kam tento pohled zařadit. Nedíval se na ni ani jako profesor, ani jako kolega.

Začal se k ní pomalu sklánět. Co se chystá udělat, si uvědomila až ve chvíli, kdy se svými rty dotýkal jejích. Hlavou jí prolétl roj zmatených myšlenek, jejichž vyústěním mohlo být jen jediné.

„P-profesore, c-co to…?“ Hermiona se náhle odtáhla. V očích se jí objevilo překvapení, zmatek a možná i bázeň. Rty měla vlhké a mírně napuchlé. Rychle oddechovala.

Vřelost, která ji u něj tolik překvapila, rázem zmizela. Pocítila záchvěv strachu. Náhle si přála, aby ji něčím urazil nebo ji vyhodil. Aby se zachoval jako obvykle. Jako Snape, na kterého byla zvyklá. Kterému alespoň trochu rozuměla.

Snapeovi se vrátila opět jeho kamenná tvář – výraz arogance a nezájmu, kterou měl tak pečlivě nacvičenou a během řady let dovedenou k dokonalosti. Mlčky se zvedl z pohovky. Zalitoval, že v podzemí nejsou okna, ke kterým by se mohl postavit a zírat z nich, zatímco by rozebíral svůj další možný krok. Nakonec vzal do ruky téměř plnou sklenici ohnivé whisky a vypil ji. Nalil si znovu a ještě jednou to celé zopakoval. Třetí sklenici se rozhodl zatím ušetřit. Zamračeně se postavil alespoň ke krbu, do kterého mohl hledět a zapomenout na chvíli na dívku na jeho pohovce.

Byl si tak jistý! Nikdy si nebyl jistý tolik, jako teď. Věděl, že Lily ztratil v okamžiku, kdy ji nazval mudlovskou šmejdkou. Tahle Nebelvírka byla i přes to ochotna s ním mluvit a pomáhat mu. Bojovala za něj. Zpočátku tomu nerozuměl. Nevěřil tomu. Ale posledních pár týdnů si to neuměl jinak vysvětlit. Musela k němu něco cítit! Proč by mu jinak pomáhala? Proč by ji jinak tolik rozhodila jeho slova, která jí řekl už před takovou dobou?

On si své city k ní pozvolna uvědomoval od okamžiku, kdy mu začala chybět její společnost - ačkoli si je nepřipouštěl. To se mu totiž stalo od Lilyina odmítnutí poprvé. A pak tehdy, když ji držel v náručí v jejím domě. Tehdy na Lily díky ní konečně dokázal přestat myslet. Přijmul její smrt. Její památka byla uctěna. Pomohl zničit Pána zla a ochránit jejího syna. Tím splnil svůj dluh vůči ní.

Usrkl ze sklenky. Podrážděně se zamračil.

Co ho to sakra napadlo?! Copak si vážně myslel, že ho přijme? Že k němu cítí totéž?! Že někdo jako on si ji zaslouží?! Byl starý, protivný, zlý a jí jistě nepříjemný!

Jen si s ním hrála! Zahrávala si s jeho city! Takovou dobu! A on si toho nevšiml!

Není nic jiného než nebelvírská mrcha! Kdyby k němu něco cítila, neodtáhla by se přeci! A ještě to oslovení – profesore!

Vztekle mrštil nedopitou sklenicí do krbu, kde se rozbila na stovky drobných střípků, a alkohol přiživil oheň. Plameny vyšlehly hrozivě nad krbovou římsu.

Zaslechl tiché bouchnutí dveří. Ohlédl se. Místnost byla prázdná. Asi to tak mělo být…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hermiona běžela chodbou na vratkých podpatcích. Slzy jí zastřely oči, takže odhadovala cestu téměř jen po paměti. Tady někde začínalo schodiště, vzpomínala.

„AU!“ vykřikla. Tak už tady. Zakopla nejspíš o první schod a rozplácla se na schodišti jak dlouhá, tak široká. Pokusila se postavit na nohy, ale pravá ji strašně zabolela. Podívala se pod sebe a polekaně se posadila. Z pravého kolene jí tekl potůček krve. Rozražený měla i loket a sedřené obě dlaně. Zlomené snad nic. Dokonce ani dech si při pádu nevyrazila. Doufala, že její výkřik nikdo neslyšel.

Na druhý pokus se postavila. Schod po schodu zdolávala dlouhé schodiště poskakováním po levé noze. Boty, které si pro dnešní večer zvolila, teď vysloveně nenáviděla. Rukama se snažila přidržovat zábradlí, kde nechávala drobnou krvavou stopu. Ostatně jako všude za sebou. Stále ještě jí z kolene i loktu odkapávala krev.

Cestou dokola přemýšlela o tom, co se právě stalo.

Políbil ji.

Překvapilo ji to a odtáhla se.

Zřejmě to nebyla reakce, v jakou doufal – stáhl se a obrátil se k ní zády.

Políbil ji.

Proč ji sakra políbil?!

Po tom všem, co jí udělal a řekl?! Jen tak?! Bez varování, bez jakéhokoli náznaku!

Vždyť ona sama vlastně ani nevěděla, jestli k němu něco cítí…

Opět se rozvzlykala. Teď se jí spustila ještě navíc rýma. No bezva. Svezla se na zem. Ohlédla se pod sebe a konstatovala, že je kousek za půlkou. Do rána by tedy mohla stihnout dorazit do svých pokojů, ušklíbla se hořce.

Možná kdyby tam ještě chvíli zůstala… Chtěla za ním jít. Chtěla mu položit alespoň ruku na rameno. Třeba s ním i zkusit promluvit… Ale jeho prudký pohyb a následné rozbití skleničky o stěnu krbu ji od původního záměru odradily. Vlastně dostala strach. Opravdový strach. Z něj.

Nikdy – nikdy neviděla Snapea tolik rozčileného, aby se nedokázal ovládnout a musel rozbíjet věci. Vždycky se projevil svými jedovatými pečlivě vybíranými slovy nebo stačil jen jeho pohled.

Tentokrát se bála, že dalším terčem by mohla být ona sama. Proto s pláčem utekla. A teď se potřebovala dostat od něj co nejdál.

Znovu sebrala síly a pokračovala ve svém úsilí dostat se nahoru.

Zaslechla kdesi ve tmě pod sebou kroky. To ne, povzdechla si a svou snahu zdvojnásobila. Marně.

Vedle ní se objevil profesor Severus Snape a sjel ji od hlavy až k patě chladným pohledem. Při pohledu na její zranění se ostře nadechl. Hermiona se mu do očí podívat neodvážila. Jen se tiše modlila, aby se třeba rozhodl, že to zvládne sama. Ani tohle přání se jí nevyplnilo.

Hrubě ji vzal do náruče a vykročil zpátky do svého bytu. Tentokrát neplýtvala energií na to, aby se s ním prala nebo hádala. Jednak jí moc neměla, a také se stále bála, že jí ublíží. Poslední obava se však ukázala zcela zbytečnou.

Odnesl ji do koupelny, posadil ji na okraj vany a prohlédl si rozbité koleno. Rána byla poměrně velká a nejen povrchová. Ta holka tedy umí padat, odfrkl si. Sundal jí botu a odhodil ji na zem. S nelibostí si všiml, že má na sobě punčocháče. Nespokojeně mlaskl a nešetrně jí je roztrhl ještě kousek nad kolenem. Zmuchlaný, potrhaný a od krve špinavý kus silonu hodil na dlaždičkovou podlahu.

Pak pustil vlažnou vodu ze sprchové hlavice a začal jí vymývat krev z rány. Dívka sykla bolestí a zaryla nehty do hrubé látky na jeho rameni. Ušklíbl se. Jeden z důvodů, proč nosil tolik vrstev oblečení. Jeho kůže zůstala netknutá.

Netrvalo dlouho a koleno měla zcela čisté. Ze skříňky pod umyvadlem vytáhl hojivou mast, kterou jí ránu potřel. Obvazovým kouzlem jí pak nohu zafačoval.

Obdobně se postaral také o její loket a dlaně, ale myl je nad umyvadlem. Po celou dobu oba mlčeli. Nakonec Snape opustil koupelnu, aby vyhodil část jejích silonek. Hermiona toho využila a zamkla se. Toužila si svléknout i zbytek punčocháčů a také nutně potřebovala na záchod a napít se vody. Při pádu se jí z leknutí udělalo trochu nevolno a stále to nepřešlo.

Opláchla si ještě obličej a sesunula se na zem. Zády se opřela o vanu. Ačkoli věděla, že nejlepší by bylo držet se původního záměru a co nejdřív odejít co nejdál od Snapea, nedokázala se přinutit k jedinému pohybu. Nemohla vstát, natož jít. Nemohla se na něj podívat, natož s ním mluvit. Nemohla otevřít dveře, aniž by mu musela nějakým způsobem čelit.

Měla v hlavě takový zmatek! Nevěděla co si myslet o sobě, o něm, o tomhle celém! Nikdy nepřemýšlela o tom, že by k němu chovala jiné city, než úctu a respekt. A vděk. A náklonost. Ale nic víc! Nikdy!

V posledních týdnech to začínalo vypadat, že spolu dokáží nějak vycházet. Nemohla tvrdit, že by i její noční můry lusknutím prstů zmizely, ale nebyly už tak děsivé. Když věděla, že svá slova tak nemyslel, nebála se kvůli nim usnout. Ale co když se to vrátí?

Proč to musel tolik pokazit?! povzdechla si.

Tupě zírala do zdi a promítala si znovu události předešlé hodiny. A dní. Týdnů. Měsíců. Nakonec let.

Ne. Nemohla na základě toho všeho, co se stalo říct, jestli k němu cítí něco víc. Ani jestli by mohla. Po tom všem…

Přemýšlela o svých možnostech.

Pokud zůstane, bude od ní nejspíš očekávat, že se rozhodla pro něj. Jestli ještě není pozdě nad tím vůbec uvažovat…

Pokud teď odejde, přijde o cokoli, co v něm má nebo by kdy mohla mít. Navždycky.

Opět ta známá hořkost v krku. Cítila, jak se začíná dusit. Jak jí dochází vzduch v plicích. Toužila se nadechnout, ale hrdlo měla bolestivě stažené. A slzy nepřicházely. Ještě ne.

Pokrčila levé koleno a opřela si o něj čelo.

Nemůže znovu ztratit člověka, který jí tolikrát pomohl. Když jí bylo nejhůř. Dal jí naději, když chtěla zemřít.

Němůže ztratit člověka, který ji znal. Takovou jakou teď byla. Alespoň trochu ji znal.

Nemůže ztratit jediného blízkého, kterého má.

Nemůže o něj přijít.

Nemůže.

Jeho blízkost ji uklidňovala. Když byl poblíž, a nedíval se na ni nenávistně, bylo vše v pořádku. Cítila se v pořádku! Chráněná před vším zlým. V bezpečí.

Konečně se jí po líci svezla první slza a ukápla na její šaty. Vzápětí ji následovala další. A další. Nedokázala je zastavit. Ani nechtěla.

Bála se prázdnoty, která ji čekala, pokud by se rozhodla odejít. Bála se samoty.

Zároveň věděla, že kdyby zůstala, bylo by to jen sobecké rozhodnutí, které by nakonec nepřineslo nic dobrého ani jí, ani jemu.

Ale necítila by se sama, šeptal jí tichý hlásek v hlavě. A třeba by k němu také začala cítit něco víc…

Tichounce popotáhla. Rozhodla se.

Přesto zůstávala nadále sedět v koupelně na studené zemi – hodlala své rozhodnutí oddálit, jak jen to bylo možné.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hermiona se brodila sněhem k Hagridově hájence. Rozhodla se navštívit bradavického klíčníka a šafáře a pomoci mu s čímkoli, co bude právě potřebovat. I kdyby to měla být péče o některého z jeho nebezpečných mazlíčků.

Celou minulou noc proseděla na podlaze Snapeovy koupelny. Na jednu stranu stále doufala, že za ní přijde a něco jí řekne. Jestli je v pořádku nebo ať kouká zmizet. Obě možnosti byly lepší než fakt, že se o ni nestaral vůbec. Na druhou stranu to očekávala a vlastně i chápala.

Když se konečně odhodlala vyjít ven, našla Snapea sedět v křesle. Ačkoli bylo teprve po šesté ráno, nespal. Pročítal si nějaký časopis o lektvarech. Hermiona chvilku počkala, jestli se opravdu neobtěžuje k ní alespoň zvednout pohled. Ne. Nestála mu za to.

„Já… omlouvám se,“ vydechla tiše. Neplakala. Nemohla. Probrečela celou noc. Byla přesvědčená, že příděl slz pro tuto chvíli už zcela vyčerpala. „Je mi to… líto.“

Otočila se a vyšla na chodbu. Nečekala, že by se ji pokusil zastavit. Jen nechtěla odejít bez jediného slova. A potřebovala, aby věděl, že ji to mrzí.

Věděla, že nemůže zůstat sama ve svém pokoji. Už teď cítila ve svém nitru tu mrazivou prázdnotu. Chladnější než vzduch kolem. Tentokrát snad ještě intenzivněji, než kdy dřív. Zbláznila by se z té samoty.

A jediným blízkým, kterého tu teď měla, byl Hagrid.

Uvítal ji s otevřenou náručí. Nabídl jí vědro odporně páchnoucího čaje a veliký tác cukroví velikosti dezertních talířků. Ze slušnosti si nabídla jeden kus a málem si na něm vylámala zuby. Zkusila to zapít čajem. Byla si téměř jistá, že v té vodě vyvářel utěrky.

Hagrid měl dobrou náladu a bez velkého přemlouvání se rozpovídal o svých třaskavých skvorejších a testrálech. Hermiona pozorně poslouchala jeho vyprávění a občas se zeptala na nějakou drobnost, aby také alespoň něco řekla.

Nakonec Hagridovi slíbila, že přijde opět zítra a budou společně krmit třaskavé skvorejše.

Obdobně strávila celé vánoční prázdniny. Snažila se být sama jen během večerů a nocí. Teprve tehdy  nechala spadnout závoj veselé Hermiony, který si přetahovala přes obličej, když ráno opouštěla svůj byt.

V těchto chvílích ji zaplňovala prázdnota, se kterou už nedokázala déle bojovat. Nedokázala dělat nic jiného než se choulit na posteli a plakat – dokud bylo co.

Nemohla se rozhodnout jinak. Nemohla u něj zůstat.

Nedokázala říct, co k němu cítí. Věděla jen, že mu není schopná dát totéž, co by od ní čekal. Nedokázala jen tak zapomenout na všechno, co jí řekl, jak se na ni díval. A on ostatně také ne.

Nemohla mu dát ani žádnou falešnou naději. Ublížila by mu tím víc. A sama by z toho měla výčitky k zbláznění.

Takhle to snad bylo lepší. Určitě.

Doučí ročník a zmizí. Bradavice pro ni nebyly...

Nakonec obvykle usnula absolutním vyčerpáním.

Se Snapem od Vánoc neprohodila jediné slovo. Žádné dobré ráno, ani jízlivé poznámky, na které byla zvyklá. Jen ticho.

Byla vlastně ráda. Bylo to snazší.

 

 

 

Pozn. autorky:

Jednak bych chtěla znovu poděkovat za komentáře u minulé kapitoly. Za všechny kromě těch, které obsahují opakovaně "DUP!". Začala jsem psát proto, že mě to baví. Čistě pro radost. Ale pokud se hodláte domáhat dalších pokračování podobným způsobem, jako pod předchozí kapitolou, přestanu přidávat.

Jak podotkla jedna slečna na facebooku, nejsem stroj. Psala jsem, že přidávání už nebude tak časté. Prosím respektujte to a buďte trpěliví.

 

Také se omlouvám všem, kteří věřili, že Severus a Hermiona budou konečně spolu (což byli asi téměř všichni). Nemyslím si, že by byla Hermiona v této chvíli schopná mu city oplatit. Je zmatená a emocionálně dost vyčerpaná.

Ale nezoufejte, ještě nejsme u konce.

 

Těším se na vaše komentáře, které mě vždy velmi potěší. Jen prosím buďte kreativnější a vyhněte se Ctrl+C a Ctrl+V. :-)

Leemony

 

 

28. Ve vestě

30. Na prázdninách

 

Diskusní téma: 29. Rozhodnutí

carpe diem

Datum: 18.10.2022 | Vložil: sisi

moc se mi líbí styl, jakým autorka píše a minimalismus , který čtenáře vede k zapojení fantazie. Absolutně vyhovující. Ovšem takový tyl potřebuje hodně koncentrace a času, tudíž, pokud Hermiona uvízla ve zpytování svých možností, jen tak se z toho nevyhrabe. Snad jedině, pokud by zasáhl osud, nebo tak. To už bych si mohla i domýšlet, jak to bude dál.
Zatím děkuji za každou kapitolu, napsané slovo. Bylo to fajn.

Od autorky autorce

Datum: 21.03.2016 | Vložil: Babiba

Včera odpoledne jsem tvoji povídku objevila a právě jsem dočetla. Jako někdo odkojený na Potter fanfiku musí říct, že povídka mne opravu chytila. Už jsem četla i jiné ve stylu "Snape si podepsal Hermionu a teď chce jen ji a nikdo jiný ji mít nebude" ale nepamatuji si, že by v nich byl tak rozpracovaný ten jejich vnitřní zápas a zmatek. Vážně povedené. A až se tu objeví další kapitola budu jen ráda. Sama vím, jak je to náročné a často i se skutečným životem neslučitelné pouze psát a psát. I kdyby člověk po ničem jiném netoužil. Hodně zdaru.

Re: Od autorky autorce

Datum: 28.03.2016 | Vložil: Leemony

Moc děkuji za komentář!

Můžu se zeptat na tvou tvorbu? :-)

Re: Re: Od autorky autorce

Datum: 28.03.2016 | Vložil: Babiba

Já jsem začala s fanfikama na téma HP už skoro před 10 lety a vlastně vše je na blogu hp-and-others.blog.cz. Hodně jsem si hrála s různými teoriemi, co když to vlastně bylo jinak. A jsou tam i dílka, která vznikla v návaznosti na "chatovou hru" HP.
Jestli se budeš chtít kouknout, ráda se dovím názor jiné autorky. Ale ber to s rezervou. Většina děl vznikala hlavně z potřeby psát, nikoli z potřeby psát kvalitně. :-D

Re: Re: Re: Od autorky autorce

Datum: 28.03.2016 | Vložil: Leemony

Až budu mít chvilku, ráda na to kouknu :-)

Re: Re: Re: Re: Od autorky autorce

Datum: 29.03.2016 | Vložil: Baru

Děkuju za tip na novou ff stránku :-)

:-)

Datum: 11.03.2016 | Vložil: alča

Ted jsem zjistila,že jsem zapomněla napsat komentář. Já miluju FF HP nejvíc snamione od té doby,co jsem si poprvé přečetla Profesora morouse. Proto jsem strašně ráda,že někdo tento pár překládá a nebo i píše vlastní tvorbu.V poslední době se postupně vytratily skoro všechny autorky.Jsem proto strašně štastná a vděčná,že píšeš tak úžasný příběh s mým oblíbeným párem. Chápu Hermionu,že je pořádně zmatená,ale přišlo mě trochu líto,jak to mezi nimi skončilo.Začaly se sbližovat a najednou taková ignorace. Severus není z těch,kteří snadno odpouští a mám trochu obavy,jestli se někdy v budoucnu bude chtít znovu s Hermionou sblížit. Moc děkuju za tento úžasný příběh a moc těším se na další díl.

Re: :-)

Datum: 12.03.2016 | Vložil: Leemony

Já jsem si tenhle pár taky strašně oblíbila. Asi jako jediný mi dává alespoň trochu smysl. Pominu-li pairing od J.K. Rowling :)
Neodpouští snadno. Ale vzpomeňme si, jak dlouho dokázal milovat Lily... ;)

:)

Datum: 10.03.2016 | Vložil: Lenka

Ďalšia skvelá kapitola. :) Obávala som sa, že Hermiona bude zmätená, ale vidím, že je teda zmätená poriadne. Dúfala som, že medzi nimi dôjde aspoň k malinkému rozhovoru na pokus o objasnenie celej situácie, ale stal sa pravý opak. Absolútna ignorácia toho druhého určite nie je riešením a len sa zväčší priepasť a samota medzi nimi. Som zvedavá, ako zamieša karty Boris, keď je teda ešte stále v hre. :)

Chcem sa veľmi pekne poďakovať za kapitolu. Píšeš naozaj krásne a tvoja poviedka patrí medzi to najlepšie, čo som vo fanfiction kedy čítala. Teším sa na pokračovanie, nech už bude kedykoľvek. :) Ešte raz vďaka. :)

Re: :)

Datum: 12.03.2016 | Vložil: Leemony

O Borisovi ještě určitě uslyšíme ;-)
Také moc děkuji :))

velke diky

Datum: 10.03.2016 | Vložil: Garis

Opravdu nejsi stroj a myslím si že cim dýl tím pak delší kapitolka. Dekuji ze jsi nezavrela nad psaním a jak stále pisu prosím hlavně neprestavej..ses naprosto úžasná " spisovatelka" :) a hrozně hezky se to čte. Vývoj pribehu je dokonalý a myslim ze je dobre ze to neulechcujes dáváš mám naději na dlouhý pribech plny zvratu.:) ja sama ma v hlavě spousty pribehu ale dat to do kompu to není pro me. Proto mas můj obdiv a rada si počkám na každý další dilek.

Re: velke diky

Datum: 12.03.2016 | Vložil: Leemony

Moc děkuji :)

omluva

Datum: 10.03.2016 | Vložil: Hannys

Omlouvam se, nechtela jsem a ani si nemyslela, ze by se toho nekdo chytl :(

Re: omluva

Datum: 10.03.2016 | Vložil: Leemony

To nic Hannys ;-)

zase boží!:)

Datum: 10.03.2016 | Vložil: Misha

Pro velký úspěch si napíšu recenzi ještě jednou jelikož jsem napsala strááášně dlouhý komentář a když jsem chtěla "odeslat" spadl mi net... jak typické!

Takže za mě - jásám nad další skvělou kapitolkou! Ten zvrat byl opravdu nečekaný a vítaný. V momentě kdy se políbili jsem si říkala "jó budou spolu jupí jupí" a pak Hermiona odešla a to mé myšlenky volali "jó" i " né" jó - protože určitě nekončíme a bude se dál dít určitě spousta věcí! a né - protože jsem prostě romantická duše a už jsem tam viděla happy end :D

Moc se mi líbí tvůj styl psaní! Přečetla jsem docela dost povídek s tímto párem a převážná většina měla sexuální téma a to kolikrát i dost zvrhlé ( nedočetla jsem-nedalo se) a to mi k tomu vůbec nesedí a z těch "normálně" laděných žádná není jako ta tvoje - píšeš skoro totožně jako J.K. Rowling a to je prostě úžasný! Snape je prostě Snape a né nějaký rádoby romantický hrdina což je dokonalý a to stejné s Hermionou...v těch myšlenkách by se člověk kolikrát mohl i ztotožnit :D prostě úžasné.

A teď k tomu co jsi psala pod kapitolkou:
Z "hejtrů" si nic nedělej a PROSÍM nepřestávej psát a prosím nezapomeň žít svůj život! Není nic horšího než psaní z povinnosti. Věřím, že všichni kdo ti tu takhle píšeme a že vidíš že to opravdu žereme, počkáme. Nikdo nemá právo brát ti nárok na vlastní život:) I kdyby si přidávala jednou za měsíc nebo i dýl tak je to jedno protože já ( a věřím že nejen já) počkám, a stejně denně vyzkouším kliknout jestli tu náhodou něco nepřibylo a když ano, tak mám radost jako malé děcko o Vánocích! A to je super! Dáváš nám něco na co se můžeme těšit a co zároveň těší i tebe, což je skvělé!

Takže užívej život, prosím nepřestávej psát, jsi totiž vážně dobrá! A omluv mě za takový román - mám teď nějakou literární hodinku nebo co :D Měj se hezky a těším se u další kapitolky!
M.

Re: zase boží!:)

Datum: 10.03.2016 | Vložil: Leemony

Misho, páni to je slohová práce! :-) A to mě baví! Mám ráda dlouhé komentáře :)

Spousta věcí se určitě ještě dít bude, to mohu slíbit :-)

Skoro totožně jako J.K. Rowling... Tím si nejsem jistá, ale pokud ti to tak opravdu přijde, je to pro mě asi největší pochvala vůbec! Opravdu moc děkuju! :-)

Neříkala bych jim ani "hejtři"... Spíš se jen také nemohou dočkat pokračování, ale dávají to najevo poněkud... nevhodným způsobem. Také mám rozečtené povídky, kde čekám třeba měsíc na další díl. A stejně jako ty a další, zkouším každý den nakouknout, jestli už teda je pokračování... :) Ale čekám v tichosti... :-)
Román neomlouvám, ale vítám! :) Díky :)
Leemony

Re: Re: zase boží!:)

Datum: 10.03.2016 | Vložil: Misha

já si našla až po tom co jsem to napsala, co se vlastně u minulé kapitoly semlelo :) A souhlasím s tebou že nejde ani tak o hejtry jako o nedočkavce co už nevydrželi :)

ach jo

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Kejt

Zdá se, že Mione ještě čeká dlouhá cesta a do toho se nám vrací bulharský krasavec, že? Tak to bude Severuse docela dráždit. Ach jo, věřím že se v Mione projeví Nebelvírka i co se týká odvahy. Minimálně k němu cítí blízkost, přátelství, na tom se dá stavět, pokud s ním bude otevřeně mluvit.

Re: ach jo

Datum: 10.03.2016 | Vložil: Leemony

Ano, Boris se opět vrátí, stejně jako ostatní profesoři a studenti... :-)

.

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Nikol

Opravdu jedna z nejlepších povídek co jsem kdy cetla(a musím rict, že jich nebylo malo) Si opravdu hrozne kreativní. V životě by mě nenapadlo, že zrovna tyhle dva někdo shipuje a nedokázala bych si představit Hermione se Snapem spolu, ale když jsem začala číst tuhle povídku, otočila jsem. Miluju je!
Dokonale to umis všechno zauzlit a pevné doufám že ti dva skončí spolu!
Já doufám že to jen tak brzy neskončí
Ještě bych se chtěla vyjádřit k tomu co si psala do poznámky. Ja osobně chápu, že mas i svůj osobní život, školu, rodinu a podobné věci a že psaní je asi teda jenom tvůj oblíbený koníček. Ja mám raději,když člověk přidává kapitolku třeba jenom týdne, člověk se na to pak víc těší a užívá si ji.
Chvalim, strašně dobře odvedena práce!!

Re: .

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Leemony

Děkuji moc, Nikol! :)
Také jsem se právě do téhle dvojice zamilovala, právě na základě jiných Snamione povídek - většinou přeložených.
Přidávám tak, aby mi to vycházelo se psaním (a vším ostatním) - aby to bylo alespoň trochu pravidelné (něco mezí jedním a dvěma týdny), a aby pak nebyla moc dlooouhá pauza, když všechno přidám hned a pak nebudu nic mít :-)
Díky :)

Rozhodnutí?

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Baru

Ahoj, moc děkuju za kapitolku...

Velmi oceňuju, že postavy jsou tak nějak své. Že tu nemáme naivní Hermionu, nebo Severuse, který není Severus. Nevím moc jak jinak to napsat.

Tahle povídka je skvělá, přečetla jsem si ji nejdřív poprvé. To jsem zhltla celé asi během šesti hodin vkuse.

Pak jsem to četla znovu, když jsem čekala na kapitolku a uvědomila jsem si, kolik mi toho uteklo, když jsem to četla prvně.

Tak se na to chystám znovu, abych nějak ukrátila čas mezi čekáním na další kapitolku...

Píšeš skvěle, i když někdy nenacházím smysl úplně ve všem co píšeš... :-) Ale to je asi můj problém....

Píšeš skvěle, jen tak dál :-)

Těším se na další část, patřím mezi ty nedočkavé... Tak prosím brzy...

I když v podstatě Ti chci dát tolik času, kolik chceš. A chci abys psala až budeš chtít. Ale no nemůžu si pomoct.

Je to krásné, jen tak dál :-)

Re: Rozhodnutí?

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Leemony

Já díky za komentář :)
U postav se snažím, aby jejich chování mělo nějakou logiku, a aby nedělali úplně věci, které by v podání J. K. Rowling neudělali vůbec za žádných okolností. Stále si nejsem příliš jistá, nakolik se mi to daří (a do budoucna dařit bude...)
V čem třeba nenacházíš smysl? Budu ráda za každou připomínku - buď můžu dovysvětlit nebo jsem to špatně napsala a zkusím to dovysvětlit později - pokud to půjde. Klidně napiš přímo mně na mail (viz kontakt) Budu ráda ;-)

Re: Re: Rozhodnutí?

Datum: 13.03.2016 | Vložil: Baru

Ahoj, tak to mám prečtené už potřetí a nemůžu se toho nabažit.

Vše už jsem pochopila, takže v pořádku. Všeobecně to tak mám u knih i povídek.

Moc děkuji, píšeš skvěle...

povahy

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Jednasova

Ahoj Leemony,
jsem ráda za každé pokračování příběhu. Nejdůležitější je, aby tebe samotnou psaní bavilo a naplňovalo. Nepíšeš na zakázku, takže s nějakými termíny si opravdu nedělej hlavu. Kdo bude chtít, ten si počká i pár týdnů. A tvůj příběh za to stojí.

Líbí se mi propracovanost postav. Nikdo není černobílý a ta protichůdnost pocitů je opravdu vystihující. Pobavil mě také ten dvojí pohled - co myslí Snape a jak celou situaci vidí Hermiona. Každý podle své povahy a především podle předchozích zkušeností.

I přes smutnou notu kapitoly jsi nezapomněla na humor. Návštěva u Hagrida bla skutečně tradiční a hagridovská. někteří lidé (emh, i když u Hagrida to asi není to pravé slovo :D ) se prostě nemění. :-)

Co dodat? Snad jen popřát oběma výtečníkům hodně štěstí, ať si ten guláš v hlavě konečně rozdělí na jednotlivé přísady. :-)

Re: povahy

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Leemony

Ahoj Jednasovo,
díky, jsem ráda, že to tak vidíš :)

Tvoje komentáře mám moc ráda. Jsou dlouhé, baví mě číst a vždy v nich vypíchneš část příběhu. :)
Člověk má pocit, že je jeho psaní pochopeno :))

...

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Amarilli

...
...
...
Nemám slov.
Čo mi to robíš? :D :D totálny škrt cez rozpočet toto :D
Riadne si to zamotala... Tak to má byť :-) si veľmi kreativna osôbka :-) teším sa na pokračovanie :-)

Re: ...

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Leemony

To víš no... Už to začínala být nuda :D
Děkuji :)) Tvé komentáře mě velmi těší :)

no jo

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Nymfa

Ty jo...

Re: no jo

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Leemony

Ty jo... dobrý nebo blbý? O.o

:)

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Ann

Ano, budu už se opakovat, ale myslím, že prostě chvály není nikdy dost. Zase jsi to napsala naprosto úžasně.

Upřímně jsem si říkala, že by bylo hodně jednoduché a předvídatelné, kdyby to skončilo hned tak dobře, jak by se dalo předpokládat. I přesto jsi mě překvapila. :)

Opakuji, že jsi úžasná, píšeš dokonale a já co dva dny (dobře, tak možná sem tam častěji) kontroluji, jestli náhodou nepřibyla nová kapitola a nemůžu se na ní dočkat. Což je také krásné, protože se mám alespoň na co těšit. :)

Děkuji moc!

PS: 11 hvězdiček z 10 :))

Re: :)

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Leemony

Děkuji. Za chválu je člověk vždycky rád :)
Baví mě vymýšlet něco, co není úplně předvídatelné, takže jsem ráda, že se mi to alespoň občas podaří :-)

.

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Anet

Ty bláho, dost nečekaný...Když jsem viděla název kapitoly, v duchu jsem si řikala, aby se Hermi nedala dohromady s Borisem... no byla jsem opravdu překvapená, že se takhle Severus rozhoupal a Hermi to takhle za zdí :) nu což! Budeme doufat, že se oba dva umoudří a všechno si vysvětlí :) Jinak se těším na dalši kapitolku :)

Re: .

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Leemony

No je pravda, že Boris je stále ještě ve hře... ;-)

:)

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Prince

Naprosto dokonalá kapitola :)) podle mě si udělala to nejlepší co si mohla ;) kdyby byly už teď spolu ,nebyl by ten příběh už o ničem :)) Vážně jsem se nemohla dočkat na novou kapitolu, ale tím tě samozřejmě nechcu urážet za to že nevydáváš už tak často nebo něco podobného :)) Jen doufám že už se z toho Mia nějak vyhrabe :)) je do toho zamotaná až po uši :)

Re: :)

Datum: 09.03.2016 | Vložil: Leemony

Díky :-) Zamotaní jsou oba... Ale snad se to časem vyjasní :-)

Přidat nový příspěvek